Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
A gyökök kiszámítása nélkül válaszolj a kérdéseire a 6x^2-7x+2=0 egyenletről:

a) Hány valós gyöke van?
b) Mennyi a gyökök összege?
c) Menyi a gyökök szorzata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értékét a diszkrimináns adja meg
`b2-4ac`
`49-48 = 1`
a diszkrimináns nagyobb, mint 0 tehát két valós gyöke van
b,
A Viéte-formulák adják meg
`x_1 + x_2 = -b/a`

`x_1 + x_2 = 7/6`

c,
`x_1x_2 = c/a`

`x_1x_2 = 2/6 = 1/3`
Módosítva: 5 éve
1