Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai egyszerű gépek kiszámítása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
787
Fizikából fogunk írni dolgozatot az egyszerű gépek lerajzolásából/adatokból való kiszámolás.
Hogyan tudom ezt megtanulni,hogy bármelyik egyszerű gépnek a Nm-jét kitudjam számolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
képlet: M=F*k

Példa:
F=60N
k=30 cm
M=?

Itt át kell váltani a cm-t méterbe, mert ügye Nm (newtonméter).
30 cm = 0.3m
M=F*k
M=60*0.3
M=18

18 Nm a forgatónyomaték
1