Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
715
9^x-1 = 81 * √3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
81 = 9²
9 = 3²
3 = √3²
Szóval 81 = √3⁸, és 9=√3⁴
Ezzel mindent egyforma alapra tudunk alakítani:

(√3⁴)x-1 = √3⁸·√3
√34x-4 = √3⁹
4x-4 = 9
4x = 13
x = 3 + 1/4
0