Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
x negyed +x negyed=18
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1 ketted x=18 /megszorozzuk mind két oldalt 2-vel
x=36
Módosítva: 5 éve
1

összeadtam a két x-et abból lett x+x negyed
egyszerűsítünk az azonos típusú tagok összevonásával: 2x negyed
majd egyszerűsítjük a törtet 2-vel vagyis a 2x-ből marad az x a 4-ből pedig 2 lesz.
Majd írjuk fel szorzat alakban, ahol az egyik tényező 1 ketted és így jön ki az 1 ketted x

Remélem érted, ha tudtam segíteni kérlek jelöld megoldásnak a válaszom!:) Sok sikert
1