Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
600
4²^x-¹ * 2^x = 16^x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Amennyiben ez az egyenlet az eredeti, akkor ez lesz a helyes megoldás:
42(x-1)*2x=16x
42x-2*2x=24x
24x-4*2x=24x
2x(4x-4)=24x Ekkor az azonos alapoknál a kitevők egyenlőek lesznek, így:
x(4x-4)=4x /:x
4x-4=4 /+4
4x=8
x=2
0