Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérleek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
297
Valaki megoldaná az egyenleteket!!
2•(x-2)+1=12-4(2x-4)
4x-5x>2x+5
2xy-3-8(negyzeten) x=-1 y=5

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SEGÍTSETEK, légyszii, fontoos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 2x-4+1=12-8x+16
2x-3=28-8x
2x+8x=28+3
10x=31
x=31/10

2. -x>2x+5
-x-2x>5
-3x>5
x<-5/3

3. 2x(-5)-3-64
-10-3-64
-77
0