Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9.o

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
7. Egymástól 8 méterre áll két épület. Az egyik épületben 15 méter magasságban, a másik épületben 9 méter magasságban lévő ablakon kinéz egy-egy ember. Milyen messze van egymástól ez a két ember?

8. Egy szimmetrikus trapéz alapjai 8 cm és 18 cm hosszúak, kerülete 52 cm. Mekkora a magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7. ez egy háromszög ha jól értem
a c-t szeretnéd megtudni
a = 8 m
b = 15 m - 9 m = 6 m

a2 + b2 = c2
szóval
82 + 62 = c2
64 + 36 = 100
 100 =10 = c
A két ember 10 méterre áll egymástól.

Csak ezt tudtam bocsi.
0