Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
5. Hány átlója van annak a sokszögnek, melyben a belső szögek össze 900 ̊?

6. Számítsd ki a szabályos tizenhárom oldalú sokszög egyik belső szögének nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(n-2)·180=900
n-2=5
n=7
n·(n-3)/2=7·(7-3)/2=14 db átló

(n-2)·180/n=(13-2)·180/13=152,3⁰
0