Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
1. Egy rombusz egyik szöge, egy másik szögének kétszeresénél 21 ̊-kal nagyobb. Mekkorák a rombusz belső szögei?

2. Egy konvex deltoid két szomszédos szögének nagysága 18 ̊ és 106 ̊. Számítsd ki a hiányzó szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. a belső szögek összege 360°
az egyik szög legyen x, a másik 2x+21°

`x + 2x + 21 + x + 2x + 21 = 360`
`x = 53°`

Tehát az egyik szög 53°, a másik 127°

2.
A konvex deltoidnak egy szimmetriatengelye van, ha szomszédos szögeket adunk, akkor vagy két ugyanolyan szöget kapunk, vagy két eltérőt. Itt mi két eltérő szöget kaptunk, és tudjuk, hogy keresett két szög ugyanannyi.

`18+106 = 2x`
`x = 62°`

Tehát a keresett két szög 62°-os
Módosítva: 5 éve
0

Hm...
0