Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika - térfogat, felszín

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Csatoltam a feladat képet. SOS be kellene.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A=6*a*a
a=√A:6

a) a=12,2
V=12,2³
V=1815,848dm³

b) a=22,5
V=22,5³
V=11390,625m³
1

a)
a teljes kocka felszíne 893,04 dm2 ezért el kell osztani 6-al így megkapom egy oldal felületét az = 148,84 dm2 ezt úgy kaptam meg hogy a2 ezért  148,84  ami 12,2

a kocka egy oldala így 12.2 dm2 hosszú ezért
a oldal=12,2 dm2
Vkocka=a3=12.23=1815,848 dm3

b)a teljes kocka felszíne 3037,5 m2 ezért el kell osztani 6-al így megkapom egy oldal felületét az = 506,25 m2 ezt úgy kaptam meg hogy a2 ezért  506,25  ami 22,5

a kocka egy oldala így 22,5 m2 hosszú ezért
b oldal=22.5 m2
Vkocka=b3=22,53= 11,390,625 m3
0