Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
374
Kémia sos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Minden ilyen feladatnál célszerű a reakcióegyenletet felírni
`CuSO_4 + Fe -> FeSO_4 + Cu`
2,8g Fe = 0,05 mol
Az egyenletünk sztöchiometriailag arányos, tehát 0,05 mol Cu fog kiválni, ami 3,175g ~ 3,2g

b,
`Fe + 2HCl -> FeCl_2 + H_2`
2,8g Fe = 0,05 mol
Az egyenletünk sztöchiometriailag arányos, tehát 0,05 mol `FeCl_2` keletkezik, melynek tömege:
`˙0.05 * 127 = 6.35g`
tehát 6,35g só marad vissza
1