Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
654
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin(a)=cos(90°-a)
ctg(a)=1/tg(a)
sin30°=cos60°=1/2
tg45°=ctg45°=1
tg30°=1/ 3 = 3 /3

a)
2*1/2+3*1/2-1=5/2-2/2=3/2

b)
3* 3 /3+1-2*1+2*1/2= 3 

c)
12-(1/2)2-(1/2)2=4/4-1/4-1/4=2/4=1/2

d)
π/3=60°
π/6=30°
π/4=45°
1/2+1/2*1=2/2=1

e)
sin50°=cos(90°-50°)=cos40°
tg10°*ctg10°=1
átrendezve: (sin50°-cos40°)+tg10°*ctg10°=0+1=1

f)

itt egy azonosságot kell használni
sin2(a)+cos2(a)=1
1-sin2(75°)-cos2(75°)=1-(sin2(75°)+cos2(75°))=1-1=0
1