Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene , le kéne vezetni táblázatban.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
792
1.,2 kg kristálycukorból kell 25 tömegszázalékos oldatot készítenie.Hány kg oldatot készíthet ennyi cukorból?(8kg).
2.,250g vízben 10g kálium nitrátot akar feloldani,de az összekeverés során a só egyrésze mellé hullott.Lemérte az oldat tömegét,amely 258 g lett.Hány tömegszázalékos oldatot akart készíteni és hány tömegszázalékosra sikerült az oldat?(3,8 tömegszázalékosat akart,de 3,1 tömegsz. lett)
3.,egy 80,9 literes akváriumban 80,0 kg 3,5 tömegszázalékos oldatot kell tenni.Hány kg sóra és hány kg (liter) vízre van szükség ehhez?(2,8 kg sóra és 77,2 kg vízre).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.
`w = m_(oa)/m_(oldat)`

`0.25 = (8kg)/(8kg+x kg)`

`x = 24kg`. ami a víz tömege
Tehát 8kg cukrot és 24kg vizet kell keverni

2.
eredetileg
`10/(250+10) = 0.038`

`x/(250+x) = 0.031` tehát 2g ment mellé

`x = 8.00g`

3.
`x/(x+y) = 0.035`

`x+y = 80kg`

ebből `x = 2.8kg` só `y = 77.2kg` víz


0