Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Sziasztok! Valaki segítene ebben a 2 feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Nincs. Mert a háromszög 2 oldalának összegének mindig nagyobbnak kell lennie mint a harmadik oldal és 72 mm +23 mm = 95 mm = 0,095 dm
0,095 dm< 0,45 dm ezért nincs ilyen háromszög
2.) a) A háromszög szögeinek összege mindig 180⁰. Ha egy szög után aposztróf van akkor az a szögnek a kiegészítő szöge azaz annyit kell hozzá adni hogy 180⁰ legyen. Ezért:
β = 28⁰
γ =180 - γ'=180 - 121 = 59⁰
α = 180 - (β + γ) = 180 - (59 + 28) = 180 - 87 = 93⁰
b) őőőőőőőőőőőőőő ezt nem tudom
c) ez egy tompa szögő háromszög mert van egy szöge 90 fok felett.
0