Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
529
A logaritmus azonosságait felhasználva
Valamelyikben segitsen valaki kerem szepen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
A vége: 3·log√2 6 = log√2
Az egész: log√2(9 · 48 / 6³)
Na most 9·48/6³ = 9·6·8 / 6³ = 9·8 / 6² = 3·3·2·2·2 / 6² = 2
Az egész: log√22
= log√2√2²
= 2

Érted?

b)
log₆ 12⁵ - log₆ 9² - log₆ 4⁴ - log₆ 2
= log₆ (12⁵ / (9²·4⁴·2) )
= log₆ (12⁵ / (3⁴·4⁴·2) )
= log₆ (12⁵ / (12⁴·2) )
= log₆ (12 / 2)
= log₆ 6
= 1

A harmadikat próbáld meg magadtól.
Módosítva: 9 éve
0