Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
Ha ötször annyi lábam lenne, mint amennyi van, akkor még mindig 20-szal kevesebb lábam lenne, mint neked-mondta egy Soklábú Állat egy Még Több Lábúnak.
Ha viszont hétszer annyi lábad lenne, mint amennyi van, akkor 16-tal több lábad lenne, mint nekem-mondta a Még Több Lábú Állat a Soklábúnak.
-Melyik állatnak hány lába van?
Számolást is írj!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
soklábúnak x lába van.
egyenlet:
5x+20=7x-16 /rendezés
7x-5x=20+16 /számolás
2x=36 /:2
x=18

soklábúnak 18; még több lábúnak 110 lába van.
0