Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
logx16 = 4/3
Definíció szerint ez azt jelenti, hogy x4/3 = 16
Vagyis ∛x⁴ = 16
x⁴ = 16³ = (2⁴)³ = 2¹² = (2³)⁴
x = 2³ = 8
Módosítva: 9 éve
0