Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás 11.

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek valszám
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
200 diák van ennek az 1.5%-a zseni. Hogy mennyi is a zsenik száma? 200*0.015=3
Tehát 3 zseni van és 197 nem szeni.
Valószínűség számításnál fontos egy alap képlet ami így szól: P=K/Ö
A K a kedvező eseteket jelzi az Ö pedig az Összeset. Fontos, hogy a P értéke sosem lehet 1-nél nagyobb.
a, P=3/200=0.015 Válasz: 0.015% a valószínűség arra, hogy lesz zseni a kiválasztottak között
b, P=197/200=0.985 Válasz: 0.985% a valószínűség arra, hogy nem lesz zseni a kiválasztottak közül
c, Ez kissé bonyolultabb
Itt azt kell megnéznünk, hogy mennyi az esély arra, hogy csak 2 zseni lesz a kiválasztott.
P=(3 alatt a 2) * 3/200*1.5^2=3*0.015*2.25=0.10125válasz: 0.10125% a valószínűség arra, hogy pontosan 2 zseni legyen a kiválasztottak között.
Módosítva: 5 éve
0