Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valaki segítsen kérem pls 5 re meg kéne írnom pls
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Feltételezem, hogy ismered a Pitagorasz-tételt. Megengeded, hogy indoklás nélkül gyorsan leírjam a számolásokat?!

1. és 2. feladat együtt `a=3" " b=4 => c=sqrt(3^2+4^2)=sqrt(25)=5`

3. feladat `a=5" " b=12 => c=sqrt(5^2+12^2)=sqrt(169)=13`

4. feladat `c=17" " a=8 => b=sqrt(17^2-8^2)=sqrt(225)=15`

5. feladat `c=6" " a=1 => b=sqrt(6^2-1^2)=sqrt(35)` `~5,92`.


Módosítva: 5 éve
1