Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
519
Egy rombusz területe 31,5 cm2. Egyik átlója 7 cm. Mekkora másik átlója és a kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T=31,5 cm2
e=7 cm
f=?
K=?
T=e*f:2
f=T:e:2 = 31,5*2:7 = 9 cm
f=9 cm
x= e/2 = 3,5 cm
y= f/2 = 4,5 cm
x2+y2=a2
3,52+4,52=a2
12,25+20,25=a2
 32,5 =a2
5,7=a
K= 4a = 4*5,7 = 22,8 cm
Módosítva: 5 éve
1