Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek 6.osztály arányosság HOLNAPRA kell

Főoldal » Általános iskola » Matematika
523
Pls valaki!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szia, itt vannak a válszok!
15. - 230,4 kg liszt
16. - 128 munkadarab
17. - 900 ft
18. - 11 és egy negyed óra
0

Írom a kifejtést
0

15. Feladat.
Ahhoz, hogy megkapd, hogy 1 kg kenyér sütéséhez, hágy kg liszt szükséges a következő műveletet kell elvégezned: 180/250=0.72. 1kg kenyérhez 0.72kg liszt kell. Most már csak be kell szoroznod a 0.72-őt 320-al. 320*0.72=230.4
A válasz: A pékségben 320kg kenyér sütéséhez 230.4 kg liszt szükséges
16. Feladat
Ahhoz, hogy megkapd, hogy 1 óra alatt, hány munkadarabot készít el el kell osztanod a 56-ot 3.5-el: 56/3.5=16
1 óra alatt 16 munkadarabot készít el. Ezt szorozzuk meg nyolccal: 16*8=128
A válasz: 8 óra alatt 128 munkadarabot készített.
17. Feladat
Ahhoz, hogy megkapd, hogy 1 tábla csoki mennyibe kerül el kell osztanod a 1650-et 6-al: 1650/6=275
1 tábla csoki 275 Forint. 275*4=1100
A válasz: Zsolti négy tábla csokiért 1100 forintot fog fizetni
18. Feladat
Elsősorban alakítsuk át a idő mértékegységet számmá. 2 óra és 1/4 óra azaz 2,25 óra alatt telik meg egy 28.8m^3-es tartály. A 28.8-at osszuk el 2.25-el így megkapjuk, hogy 1 óra alatt hány köbméter vízzel fog megtelni a tartály. 28.8/2.25=12.8
1 óra alatt 12.8 köbméter vízzel fog megtelni a tartály. Most el kell osztanunk a 144-et 12.8-al: 144/12.8=11.25
Alakítsuk át ezt órává. 11 óra és 1/4-ed azaz 11 óra és 15 perc alatt fog megtelni a tartály.
Válasz: A második tartály 11 óra és 15 perc alatt fog megtelni.
0