Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Ha egy számot a 20%-ával növeltem, a megnövekedett számot hány százalékkal csökkentsem, hogy az eredeti számot kapjam vissza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vegyük alapul a 100-at ezt szorozzuk meg 1.2-vel, mivel 20%-os növekedést akarunk elérni. A kapott számunk 120. Mi most az eredeti számot szeretnénk visszakapni és a kérdés, hogy hány százalékkal kell csökkentenünk az értéket, hogy 100-at kapjunk vissza. Először számoljuk ki, hogy a 120-nak hány %-a a 100. A=120 L=? É= 100.
A képlet É/A*100. Behelyettesítve 100/120*100=83.3%
100-83.3=16.7
A válasz: 16.7 %-os csökkentéssel kapjuk vissza az eredeti számot.
1