Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponencialis egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
566
(Kép)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen 2x = a
és legyen 3y = b
a + b = 7
5a - 3b = 11
----
Az első 3-szorosát adjuk hozzá a másodikhoz:
3a+5a = 21+11
a = 32/8 = 4
b = 7-a = 3

2x = 4 → x=2
3y = 3 → y=1
0