Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
332
Ha egy gázt melegítünk állandó hőmérsékleten t1 =27 C-tól , t2= 127 C-ra . Hány százalékkal módosul a gáz térfogata ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
` V_1/T_1 ` = `V_2/T_2`

`(V_1*T_2)/T_1 = V_2`

Ha `V_1` = 1, akkor:
Ha `T_2` valóban -27, akkor így módosul az összefüggés

`(1*(273+127))/(-27+273)` = `1.63`

Tehát 1.63-szeresére nő
(a hőmérsékletet kelvinben számoljuk)

De a feladatok mellett szerepel a megoldásuk, a megfelelő képlettel vissza lehet vezetni.
lásd függvénytábla
Módosítva: 5 éve
0