Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
1. 2x + 5y = 8 és 3x - 10y = - 1
2. 2x + 5y = 5 és x +6y = 5 egyenletrendszereket old meg az egyenlő együtthatók módszerével!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
10x=10y=16 és 3x-10y=-1
3x=15
x=15/3
3•15/3-10y=-1
y=29/65
(x;y)=(15/13;29/65)

2.
-x-y=-1 és x-6y=5
-7y=4
y=-4/7
x-6•(-4/-7)=5
x=11/7
(x;y)=(11/7;-4/-7)
0