Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány kiló?

Főoldal » Középiskola » Matematika
813
Hány kilogram égetett mészből készítettünk annyi annyi oltott meszet, amennyivel egy 3,5 m hosszú 2,5 m széles, 2 m mély Gödör megtelik? (1 m³ oldott mész készítéséhez 400 kilogram égetett mészre van szükség)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Téglatest
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is itt térfogatot kell számolni. Ez egy téglatest szóval a téglatest térfogata kell: V=A*B*C
Jegyzeteljük ki az adatokat a szövegből: A=3.5m B=2.5M C=2m
V=3.5*2.5*2=17.5m^3
Most már csak azt kell kiderítenünk, hogy hány kilogramm égetett mészre van szükség.
1m^3 oldott mész készítéséhez 400kg égetett mész kell.
17.5*400=7000kg
0