Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Remelem valaki tud segiteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Elkezdtem
0

a)
6000 Ft - 100%
x Ft - 160% (hiszen ennyivel növelték)

x=(6000*160)/100=960.000/100=9600 Ft

b)
8200 Ft - 100%
x Ft - 75%

x=(8200*75)/100=615.000/100=6150 Ft

c)
4470 Ft - 100%
x Ft - 161%

x=(4470*161)/100=719.670/100= 7196,7 Ft vagy 7197 Ft

d)
2760 Ft - 100%
x Ft - 73%

x=(2760*73)/100=201.480/100=2014,8 Ft vagy 2015 Ft
0