Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
683
Egy négyszög szögei 12 differenciájú számtani sorozatot alkotnak. Mekkorák az egyes szögek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy négyszög belső szögeinek összege 360 fok. tehát:
a+a+12+a+24+a+36=360 /összevonva
4a+72=360 /-72
4a=288 /:4
a=72
vagyis a szögek: 72, 84, 96, 108
Ellenőrzés: a számok összege: 360, tehát jó az eredmény
0