Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatvány gyök

Főoldal » Középiskola » Matematika
671
Végezzük el a műveleteket:
(Kép)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
c, 0.97
0

c)
25 = 5²
4 = 2²
(2/5)1/5 · ((5/2)²)1/3 · (2/5)1/2
= (2/5)1/5 · (2/5)-2/3 · (2/5)1/2
= (2/5)1/5-2/3+1/2
= (2/5)6/30-20/30+15/30
= (2/5)1/30
= ³⁰ 2/5 

b)
³√(a/b · ⁵√(b/a ·√a))
= ³√(⁵√((a/b)⁵· b/a ·√a))
= ¹⁵√( (a/b)⁵· (a/b)⁻¹ · a1/2 )
= ¹⁵√( a4,5 / b⁴ )
= ¹⁵√( a9/2 / b⁴ )
= a9/30 / b4/15
= a3/10 / b4/15
Módosítva: 9 éve
0