Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
907
Sziasztok:Mekkora munkát végzünk,ha egy 10kg tömegű,2m hosszú redőnyt felhúzunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A redőny tömegközéppontja 1 m-nél van (ha feltételezzük, hogy homogén), olyan, mintha 1 m magasra húznánk fel a teljes redőnyt.

`W=m*g*h` = `10kg*10m/s^2*1m` = 100 J
0