Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
825
Két szám aránya 2:5 összegük 1400. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x+5x=1400
7x=1400 / :7
x=200
2*200=400
5*200=1000
400 és 1000 a két szám.
1