Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sósav tulajdonságai

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1130
A sósav oldódik vízben? Megmunkálhatósága és fontosabb reakciói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sósav, anyagismeret
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A sósav az vizes oldat. Szóval a kérdés elég rossz. Folyadék, megmunkálhatóságról nincs szó.
A hidrogén klorid az pedig gáz, annak a vizes oldata a sósav.

A reakciók mondjuk:
H₂ + Cl₂ = 2HCl
Fe + 2HCl = FeCl₂ + H₂
vagy mondjuk amikor a fürdőszobában vízkövet oldunk:
CaCO₃ + 2HCl = CaCl₂ + CO₂ + H₂O
0