Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika kinetika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
385
Kérlek titeket segítsetek megoldani az alábbi feladatot. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

A sebesség az út idő szerinti deriváltja; a gyorsulás a sebesség idő szerinti deriváltja.


`x=(0.4t-3t^2+6.8t^3)`

b,

v = `(dx)/(dt)` = `(0.4-6t+3*6.8t^2)` = `0.4-6*3+3*6.8*3^2` = 166 `m/s`

a,

m = 1 kg

a = `(dv)/(dt)` = `-6+2*3*6.8t`

F = `m*a` = `(40.8t-6)` N
0