Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
526
Apám 51 éves, én 15 vagyok. Hány év múlva lesz az apám háromszor annyi idős mint én?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
az 51 és 15 legnagyobb közös osztója 3.
51+3=54
15+3=18
3*18=54
Tehát 3 év múlva lesz az apa 3-szor annyi idős, mint a fia.
1