Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1014
Egy létra labainak távolsága a talajon 86cm és 15°-ig hajtottunk szét a lábait.Hany fokú a létra, ha a fokok 45cm-enkent követik egymást? Milyen magasan van a teteje a talajtol számítva ha szetnyitjak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ott a derékszögű háromszög

`tg 7.5` = `43/m`

m = `43/(tg7.5°)` = 326,62 cm magas a létra szétnyitva.

sin 7.5 = `43/l`

l = `43/(sin7.5°)` = 329,4 cm a létra szára

`329.4/45` = 7,32

A létra 7 fokos.

Ábra
0