Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
2087
Egy szimmetrikus trapéz hosszabbik alapja 18cm,a rajta fekvő szögek 45°-osak, a szárak hossza 5cm. Mekkora a trapéz kerülete területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A rajz nem méretarányos, de a lényeg fel van tüntetve.

A kapott háromszög egyenlőszárú és derékszögű,

x = `5/root()(2)` = 3,536 cm

c = `18-2*x` = 10,93 cm

K = a+2b+c = 18 + 2*5 + 10,93 = 38,93 cm

T = `((a+c)*m)/2` = `((18+10.93)*3.536)/2` = 51,15 `cm^2`.
0