Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1542
Honnan tudom,hogy számtani vagy mértani egy sorozat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Számtani pl.:

a1=10
a2=15
a3=20

Itt látszik öttel emelkedik, nem szorzás, hanem összeadás van benne -> számtani

Mértani:
a1=10
a2=15
a3=22.5

Itt látszik, hogy egyik öttel, másik 7.5-el emelkedik, így ez bizony szorzás -> mértani sorozat.
Módosítva: 9 éve
0

2, 4, 6, 8, 10, ez szamtani sorozat.
d=2

2, 4, 8, 16, 32, ez mertani sorozat.
q=2
0