Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás - Az oldatok térfogatos elemzése

Főoldal » Középiskola » Kémia
545
Milyen koncentrációjú az a nátrium-klorid-oldat, melynek 10,00 cm3-ét 9,85cm3 0,0988 mol/dm3 koncentrációjú ezüst-nitrát-oldat titrálja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, térfogat, oldat, számítás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`AgNO_3` + `NaCl` = `ul(AgCl)` + `KNO_3`

9,85 `cm^3` oldatban van `9.85*0.0988` = 0,97318 mmol `AgNO_3`


10 `cm^3` oldatban van 0,97318 mmol `NaCl`

1000 `cm^3` oldatban van `1000/10*0.97318` = 97,318 mmol = 0,097318 mol `NaCl`

A NaCl-oldat koncentrációja 0,097318 `(mol)/(dm^3)`.
0