Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás - Az oldatok térfogatos elemzése

Főoldal » Középiskola » Kémia
576
Milyen koncentrációjú az az ecetsavoldat, amelynek 10,00 cm3-ét 12,53 cm3 0,0987 mol/dm3-es NaOH-oldat közömbösíti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, térfogat, számítás, Oldatok
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH` + `NaOH` = `CH_3COONa` + `H_2O`

12,53 `cm^3` oldatban van `12.53*0.0987` = 1,237 mmol NaOH


10 `cm^3` oldatban van 1,237 mmol ecetsav

1000 `cm^3` oldatban van `100*1.237` = 123,7 mmol = 0,1237 mol ecetsav

Az ecetsav-oldat koncentrációja 0,1237 `(mol)/(dm^3)`.
0