Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
2019
Egy emelődaru 3m hosszu, 1m szeles és 10cm vastag tömör betonemelet 5m magasra emel. Mennyi munkat vegez a betonelem felemelése kozben, ha a beton surusege 2400 kg/m3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A betonelem térfogata ekkor 3×1×0,1=0,3 m3. Így pedig tömege a sűrűség ismeretében 0,3×2400=720 kg.
A helyzeti energiát az m×g×h képlettel számoljuk ki, ahol g a gravitációs gyorsulás, 10 m/s^2, azaz:

W=m×g×h=720×10×5=36.000 J=36 kJ.
2