Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, egyenlet!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(x-1)/5-(x-2)/2-(x-3)/4-(x-4)/10=(x-5)/4-((x-6)/2-(x-7)/10)`

40 a közös nevező.

`(8x-8)-(20x-40)-(10x-30)-(4x-16)=(10x-50)-((20x-120)-(4x-28))`

8x-8-20x+40-10x+30-4x+16 = 10x-50-20x+120+4x-28

-26x+78 = -6x+42

20x = 36

x = 1,8

Ellenőrzés!
1