Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, egyenlet!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,

x db 50 Ft-os és 100-x db 100 Ft-os.

50x + 100(100-x) = 7850

10000-50x = 7850

50x = 2150

x = `2150/50` = 43

43 db 50 Ft-os és (100-43=) 57 db 100 Ft-os érmét használtunk fel.

Ellenőrzés!
1