Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségre lenne szükségem sürgősen

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
Feladták nekem ezt a két feladatot házinak fizikán és egyszerűen nem tudom megcsinálni, valaki segítsen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, sos, fizika, mennyiség, idő, óra, Felezési idő, Felezés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


Felezési idő: az az időtartam, amíg az adott mennyiség a felére csökken.

1,

t = 0 esetén `f(t)=340*(1/2)^0` = 340

mikor lesz a fele?

`170 = 340*(1/2)^t`

`1/2` = `(1/2)^t`

t = 1 s a felezési idő.

b,

`1.2=2.4*(1/2)^(t/3)`

`1/2` = `(1/2)^(t/3)`

`t/3` = 1

t = 3 s a felezési idő.


c,

`27=54*2^(-t/5)` = `54*(1/2)^(t/5)`

`1/2` = `(1/2)^(t/5)`

`t/5` = 1

t = 5 s a felezési idő.


3,

`M(0)` = `28.9*2^(-0/8)` = `28.9*2^0` = `28.9*1` = 28,9

Milyen t értéknél lesz a fele az adott mennyiség?

`28.9/2` = `28.9*2^(-t/8)`

`1/2` = `2^(-t/8)`

`1/2` = `2^(-1)`

-1 = `-t/8`

`t/8` = 1

t = 8 s a felezési idő.
2