Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
349
1. feladat
Adatok:
m = 5 kg
a = 2,4 m/s2
F = ?

2.feladat
Adatok:
F = 15 N
a = 0.1 m/s2
m= ?



3.feladat
Adatok:
m = 2 kg
F = 3 N
a = ?
A
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

`F=m*a` = `5kg*2.4m/s^2` = 12 N

2,

`m=F/a` = `(15N)/(0.1m/s^2)` = 150 kg

3,

`a=F/m` = `(3N)/(2kg)` = 1,5 `m/s^2`
0