Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1 év múlva: 5320 lakos
2. 5054
3. 4801,3
4. 4561,235
5. 4333,17325
6. 4116,5145875
7. 3910 kerekítve 3911.
Remélem jól számoltam.
0

12. feladat:
T0 = 5600 fő
p = 5 %
Tn = 4000
Tn = T0 * [(100 - p) / 100]n
4000 > 5600 * [(100 - 5) / 100]n
4000 > 5600 * 0,95n / : 5600
0,7143 > 0,95n
Vesszük mindkét oldal logaritmusát:
lg0,7143 > lg0,95n
A hatvány logaritmusának azonossága alapján:
lg0,7143 > n * lg0,95
-0,1462 > n * (-0,0223) / : (-0,0223)
6,556 < n (Reláció megfordult, mert negatív számmal osztottunk.)
Tehát 7 év múlva csökken a létszám 4000 alá.
0

[(y4)-3 * y18] / y3 = (y-12 * y18) / y3 = y6 / y3 = y3
0