Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
577
1. Egy egyenlő szárú trapéz párhuzamos oldalai 7 cm és 12 cm, a szárai 9 cm hosszúak. Mekkora a trapéz területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz területe a következő képlettel számítható ki:
T= a+c/2 szorozva a magassággal (m).
(a és c oldal az alapokat jelöli, az m pedig a magasságot.)

1. Egy egyenlő szárú trapéz párhuzamos oldalai 7 cm és 12 cm, a szárai 9 cm hosszúak. Mekkora a trapéz területe?
a= 7 cm c= 12 cm
m= 9 cm
19 cm/2 x 9 = 85,5 cm2 ha jól számoltam. Javításátok ki !
1