Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika - hol lehet a hiba?

Főoldal » Középiskola » Matematika
470
Csatoltam képen a kérdést és a megoldásmenetemet is.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bencét nem számoltad bele. Nemde? Mert akkor 24-en vannak.
0

Bencének 26 osztálytársa van, azaz az osztálylétszám 27. Ebből 3-an hiányoznak, tehát 24 a lehetséges felelők száma.
Összes eset: n = 24 * 23 = 552 lehetőség.
Ha Bence az egyik felelő, akkor 23 lehetőség van a másik felelő kiválasztására.
Mivel Bence lehet 1. vagy 2. felelő is, így a kedvező esetek száma: k = 2 * 23 = 46 lehetőség.
A keresett valószínűség: p = k/n = 46 / 552 = 1/12 / 0,083
1