Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeg

Főoldal » Általános iskola » Fizika
408
Feltételezve,hogy saját tömeged 70 kg,mekkora kellene legyen egy másik test tömege ahhoz,hogy 1 N erővel vonzzad,ha 10 m a közted és test közti távolság ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1` = 70 kg

F = 1 N

r = 10 m

G = `6.67*10^(-11)` `m^3/(kg*s^2)`

F = `G*(m_1*m_2)/r^2`

`m_2` = `(F*r^2)/(G*m_1)` = `(1*10^2)/(6.67*10^(-11)*70)` = `2.14*10^(10)` kg
0