Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A három szám egymást követő egész szám, azaz 1 a különbség köztük.
1. szám: x
2. szám: x + 1
3. szám: x + 2
A feladat feltételei szerint:
2. szám + 1 = 1.szám * 3. szám
(x + 1) + 1 = x * (x + 2)
x + 2 = x2 + 2x / - x ; - 2
0 = x2 + x - 2
D = 12 - 4 * 1 * (-2) = 1 +8 = 9 = 32
x1,2 = (-1 ± 3) / 2
x1 = (-1 + 3) / 2 = 2 / 2 = 1
x2 = (-1 - 3) / 2 = -4 / 2 = -2

A feladatnak 2 megoldása van.
1. megoldás:
1. szám: 1
2. szám: 2
3. szám: 3
Ellenőrzés:
2 + 1 = 1 * 3
3 = 3

2. megoldás:
1. szám: -2
2. szám: -1
3. szám: 0
Ellenőrzés:
-1 + 1 = -2 * 0
0 = 0
1