Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
5269
Mekkora erővel tarthatunk víz alatt egy 5 dm³ térfogatú, 2,5 g/cm³ sűrűségű követ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2,5 g/cm³ = 2,5 kg/dm³
m = 5 · 2,5 kg = 12,5 kg
A súlya 125 N

A kiszorított víz térfogata 5 liter, tömege 5 kg, súlya 50 N. Ez a felhajtóerő. Ennyivel kevesebbnek "érezzük" a súlyát, tehát 75N erővel kell még tartani.
0